Rallye des Iles

rally-iles
Categorie
België
Datum
zondag 19 september 2021 00:00 - zaterdag 25 september 2021 00:00
Locatie
Toulon, Frankrijk
E-mail
pierre@seasunrally.com
DHRC kampioenschap
Nee

 

Waar de maritieme routes tussen Europa en Afrika elkaar kruisen en halfweg Italië en het Iberische schiereiland: daar ligt CORSICA, een eeuwenoud eiland waar de natuur nog ongerept is gebleven en de landschappen magnifiek zijn.

Pistes door de bergen, kronkelende wegen naast de zee: alles is aanwezig voor uitbundig rijplezier in een rally die helemaal in het teken staat van ‘sun and fun’.

Op het einde van de zomer is het er rustig rijden, want weinig toeristen aan de kusten en op de prachtige kronkelwegen. De stranden vinden hun rudimentair karakter terug en er is amper verkeer. Kortom: paradijselijke voorwaarden voor een regelmatigheidsrally met de oldtimer…

De startlijn ligt in BASTIA op maandag 20 september 2021, waarna we door Corsica trekken tot PORTICCIO. Dat wordt zowat het HK van de rally, want we zullen drie opeenvolgende nachten verblijven in het schitterende hotel SOFITEL Porticcio ***** bij de zee.

Op het programma staan 2 lussen met vertrek uit Porticcio: 

De eerste lus voert naar het zuiden en naar de indrukwekkende kliffen van Bonifacio. Daar wordt voor de deelnemers in de categorie TOURING een mini-bootcruise georganiseerd in de Straat van Bonifacio.

De 2e lus voert naar de hoogste bergtoppen van het Ile de Beauté en naar CORTE. Dit betekent sublieme, duizelingwekkende landschappen, want de zee, de heuvels en de bergen stimuleren er elkaar op een spectaculaire manier.

Tijdens de laatste twee etappes ontdekken we een aantal juwelen van het eiland: de bijzonder ruige westkust van Corsica met de kliffen van PIANA, de haven van CALVI en l’Ile Rousse.

Daarna volgt de terugkeer naar BASTIA met een finale in de voetsporen van de Rallye de Corse.

Zoals elk jaar zullen wij voor u een supergedetailleerd roadbook voorbereiden met de nodige pijlen en meters. Daardoor krijgt u volop de gelegenheid om het sportief parcours met enige sightseeing te combineren, want de etappes bedragen maximaal 300 km/dag. 

Er is keuze uit 2 categorieën:

  • REGULARITY, met een mooi pakket van selectieve regelmatigheidsritten over de 5 rallydagen.

  • TOURING, op eigen ritme en zonder tijdopnames, met een korte bootcruise in de Straat van Bonifacio.​

Kwaliteitshotels, typische herbergen voor de lunch, technische assistentie, bagagevervoer en permanente depannage: dankzij dit totaalpakket wacht er u een onvergetelijke week aan het stuur van uw classic car.

Hopelijk tot snel!

carte_Corse.jpg

 

 
 

Powered by iCagenda