Sinterklaas Nocturne

sinterklaas
Categorie
België
Datum
zaterdag 4 december 2021 00:00
Locatie
nnb
Telefoon
+32 495 55 04 29
E-mail
info@makhcc.be
Inschrijfgeld €
nnb
DHRC kampioenschap
Nee

 

Informatie is nog niet beschikbaar.

 

MAK HISTORIC CAR CLUB, is de bloeiende oldtimerafdeling van MAK, voluit de Mechelse Auto Klub. En om de taalpuristen al onmiddellijk gerust te stellen, de K in Klub is echt géén schrijffout. Het is het levende bewijs dat we altijd al een erg progressieve club waren, en dat tot op heden nog altijd zijn. Want in 1970, het oprichtingsjaar van nationale autorenstal MAK, was het nu eenmaal meer dan hip om de voorkeursspelling te gebruiken, we hadden dan ook nog heel bewust de flowerpowerperiode meegemaakt.

Jaren later en onder impuls van enkele oudere leden, zag HCC in 2001 het levenslicht als “spin off” van het autosportverhaal. Een logische evolutie, want niet iedereen blijft tot aan zijn pensioen actief in de autosport. Overschakelen naar het oldtimergebeuren, recreatief of sportief gericht, is op dat ogenblik slechts een kleine stap.

Samengevat is de doelstelling van MAK HCC héél simpel. Mensen die bezig zijn met dezelfde hobby in een losse sfeer samenbrengen, en dat ruim over alle merkengrenzen heen.  We stellen dan ook geen onredelijke eisen of beperkingen op autovlak. Zowel de “gewone” oldtimer van Jan met de pet, als de blinkende Rolls Royce van mijnheer de Baron, zijn welkom in onze club.

Waar we uiteraard wél op toezien, is dat de wagens voldoen aan de wettelijke norm om erkend te worden als oldtimer, dus minimumleeftijd +25 jaar. Dat daarbij het begrip originaliteit tot op een realistische hoogte gerespecteerd dient te worden, is voor echte liefhebbers vrij evident.

 
 

Powered by iCagenda