De 5 Uren ...

5uren
Categorie
België
Datum
zaterdag 23 oktober 2021 00:00
Locatie
Feestzaal ‘De Verrekijker’ - Verrekijker 1
8750 Wingene, België
E-mail
info@jbrevents.be
Inschrijfgeld €
50,00
Max. equipes
130
DHRC kampioenschap
Nee

 

ANNULATIE 'DE 5 UREN...' - 24 oktober 2020

Volgend op de deze middag uitgevaardigde maatregel van de Gemeente Wingene om alle sociale en culturele activiteiten te verbieden in de eerstkomende 2 weken, zal er komende zaterdag geen 'DE 5 UREN...' plaatsvinden. Het is te kort dag om nu nog alternatieven te zoeken.

Het uitwerken van een aangepast scenario sinds de aankondiging van de strengere maatregelen van vrijdag laatstleden was een goede denkoefening om zonder horeca-faciliteiten & strenge coronamaatregelen toch een evenement te kunnen garanderen! Even leken we in onze opzet te slagen, maar helaas nam een lokaal verbod op evenementen de bovenhand. 

Wij hebben alle begrip en respect voor deze moedige beslissing van de Gemeente Wingene alle deelnemers ontvangen ondertussen een email met extra informatie, want een duidelijke communicatie vinden we belangrijk!

Wat is 'De 5 uren...'?

'De 5 uren...' is een kaartlees navigatierit in de duisternis via een parcours met RAC rally allures! Kaartlezen in zijn meest pure vorm waarbij de duisternis, de 'RAC style' boswegen en eventueel mist de natuurlijke uitdagingen vormen. Een navigatierit zoals de oorsprong van de discipline het wil!

Het evenement is niet geheel nieuw maar een 'facelift' van de navigatierit 'Garnalenrit' waarbij er de afgelopen 5 jaar reeds een nauwe samenwerking was tussen de vroegere organisator -Autoclub Noordzee- en de uitzetters van Belgian Westhoek Classic. Vanaf 2020 nemen de organisatoren van Belgian Westhoek Classic het bestaande evenement over en dompelen het onder in een nieuwe verpakking.

Meer wedstrijdkilometers, zelfde (compacte) timing en 100% duisternis
"Het was een grote eer om na de stopzetting van Autoclub Noordzee, de organisator van de edities tot en met 2019, het vertrouwen te krijgen het evenement een verder bestaan te geven in een nieuwe verpakking maar we willen het DNA niet aantasten. Het wordt een ouderwetse kaartleesrit 'pur sang' waar navigeren op stafkaart de bovenhand neemt op 'de factor tijd'. Navigeren op stafkaart zonder complexe opgaven maar waar de duisternis de natuurlijke tegenstander zal worden want het evenement speelt zich 100% in de duisternis af! We schotelen een karaktervol tracé van 150 km in het Brugse Ommeland voor, een wedstrijdgebied dat eind oktober RAC rally allures oplevert. In vergelijking met voorgaande edities gaan we dus extra kilometers rijden, weliswaar binnen een compacte (avond)timing. Het loont ongetwijfeld de extra moeite om af te zakken naar Wingene, startplaats van 'De 5 uren...'."

Klik hier voor het reglement.

 

 
 

Powered by iCagenda