Ostbelgien Classic

logo-ob-c2020-400
Categorie
België
Datum
vrijdag 3 december 2021 00:00 - zondag 5 december 2021 00:00
Locatie
Kloster Heidberg Eupen - Bahnhofstraße 4, 4700 Eupen, België
Telefoon
+32 495 12 52 48
E-mail
info@ostbelgien-classic.be
Inschrijfgeld €
vanaf 1.890,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

Ostbelgien Classic 2021 / 03.-04.-05. December

De nieuwe ingrediënten van een veelbelovende tweede editie 

Op het moment dat de autosport gedwongen wordt zichzelf in quarantaine te plaatsen, werken Michael Bartholemy en het hele Ostbelgien Classic-team al hard aan de organisatie van de tweede editie van hun evenement. Dit staat gepland voor vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 december 2021. En zoals aangekondigd op de avond van de eerste prachtige editie, zitten er een aantal grote veranderingen aan te komen.

Zo wordt het sportieve management en het uittekenen van het parcours nu toevertrouwd aan een duo van experts op dit gebied, Joseph Lambert en Eric Chapa. “Ik wil vooral Baptiste Gengoux en Lucien Letocart bedanken, die ons hebben geholpen om de eerste editie van de Ostbelgien Classic tot een goed einde te brengen, met het resultaat dat we kennen”, legt Michael Bartholemy uit. Verschillende redenen brachten me ertoe contact op te nemen met Joseph Lambert en Eric Chapa, wier reputatie overbekend is. Ik ben blij dat ik vandaag de samenwerking met deze twee grote spelers op het gebied van de regelmatigheidrally’s voor historische voertuigen officieel kan maken. We zitten op dezelfde golflengte wat betreft de manier waarop we het evenement moeten invullen en de concurrenten kunnen nu al een kwalitatief hoogstaand parcours verwachten, in deze contreien die Joseph en Eric bijzonder goed kennen. En aangezien de relaties met de verschillende steden die worden doorkruist even uitstekend als constructief zijn, mogen we er het beste van verwachten…”.

Een andere opvallende verandering is de komst van het gerenommeerde bedrijf JB Time Concept van José en Gilles Bailly, die de volledige tijdmetingen voor hun rekening zullen nemen, zoals ze dat ook bij andere evenementen doen, zoals de Tour Auto in Frankrijk.

Er moet ook worden opgemerkt dat Frank Frankenberg en Marc Kistemann, die vorig jaar een vast onderdeel van het organisatieteam waren, meer dan ooit gemotiveerd zullen zijn om het nieuwe avontuur te ondersteunen.

Light is right

Een van de conclusies die aan het einde van het eerste jaar van de Ostbelgien Classic konden trekken, was de vaststelling van een kloof die bestaat tussen de experts in regularity, geïllustreerd door de eerste winnaars van het evenement Daniel Reuter en Robert Vandevorst, en zij die aan de start waren verschenen met de bedoeling er zoveel mogelijk van te genieten. Een van de doelstellingen voor 2021 is ervoor te zorgen dat beide groepen concurrenten daadwerkelijk een gelijkwaardige sportieve uitdaging kunnen aangaan. Als gevolg daarvan werd een ‘Ostbelgien Classic Light’ categorie gecreëerd…

Maar de regelmatigheidsexperts mogen gerust zijn, de ingrediënten van het succes van afgelopen herfst zijn nog steeds aanwezig, met een Ostbelgien Classic-categorie die nog steeds zal bestaan uit een Rijd met een maximale gemiddelde snelheid van 50 km/u, met regelmatigheidsproeven (RT), CH, CHS, een pijlenparcours met niet-gemeten secties, enkele getekende of te tekenen kaarten op 1:25.000, en niet te vergeten proeven op gesloten wegen of op privéterrein.

“Het is een ongelooflijk plezier om de beste concurrenten hun degens te zien kruisen, maar voor de minder ervaren of zelfs teams zonder ervaring wordt het spel soms een beetje te ingewikkeld en vreselijk veeleisend”, legt de Eupense organisator uit. “Vandaar het idee van een ‘Light’ categorie met een gemiddelde snelheid van 45 km/u, RT en CH, een parcours enkel met enkel pijlen aangegeven, enkele gemakkelijke kaarten op 1:25.000, naast de proeven op afgesloten wegen of privéterrein. Het doel is dat beginners of minder ervaren bemanningen er veel plezier aan beleven en strijden voor een positie in een klassement dat bij hen past. »

Voor het overige blijven de topmomenten van de Ostbelgien Classic die van bij het begin er inzaten, behouden, te beginnen met de feestelijke sfeer van de Klötzerbahn, die meer dan ooit het middelpunt van het evenement zal zijn net voor de eindejaarsfeesten. De nauwe samenwerking met de stad Eupen is al verzekerd en zelfs versterkt, waardoor iedereen ten volle kan genieten van de feestelijke sfeer van de locatie.

Vanaf middernacht deze vrijdag zijn de verplichtingen voor de Ostbelgian Classic 2020 geopend. Ga naar de website van het evenement www.ostbelgien-classic.be

om uw deelname nu officieel te maken. En tussen nu en begin december kunt u er zeker van zijn dat er volop gepraat zal worden over het evenement dat Oost-België en zijn directe omgeving in de schijnwerpers zet….

Sport en gezelligheid… tot het einde van elke dag!

Het team rond Michael Bartholemy in de organisatie van de Ostbelgien Classic, heeft al goede vorderingen gemaakt met het grensoverschrijdende parcours dat de deelnemers op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 december zullen afleggen. Ook het gezelligheidsaspect van het evenement dat het oosten van België in de schijnwerper moet zetten, wordt met de grootste zorg voorbereid. Heel snel werden ook de nu al beroemde Ostbelgien Classic-avonden in mekaar gestoken en het beloven een paar mooie uren ontspanning te worden na de inspanningen aan het stuur of met de neus in de meetapparatuur.

« Zoals gezegd wilden we uit de eerste editie van ons evenement zoveel mogelijk lessen trekken”, legt Michael Bartholemy uit. « En één ding is zeker: de feestelijke sfeer op de Klötzerbahn, waar het podium en de feesttent waren opgesteld, werd unaniem gewaardeerd. Als het feestje op vrijdagavond leuk was voor de teruggekeerde deelnemers, wat moeten we dan zeggen van de sfeer op zaterdag? We hebben zelfs de toekomstige winnaars zien zingen en dansen! Toen we het tweede bedrijf van ons evenement aan het uitdenken waren, wilden we meer dan ooit van deze Klötzerbahn het zenuwcentrum van de Ostbelgien Classic maken. Iets wat je niet meer vergeet als de etappe voorbij is… »

Dus op vrijdagavond ontmoeten de deelnemers elkaar op slechts 150 meter van het podium voor het gelegenheidsdiner in de Europazaal. En omdat het tijdschema voor het feesten op het einde van de dag meer dan flexibel is, kunnen zij die langer van de sfeer op de Klötzerbahn willen genieten, dat op hun gemak doen. Hetzelfde geldt voor zaterdagavond, met een diner op een locatie die vorig jaar zeer werd gesmaakt, Kloster Heidberg, op slechts 500 meter van het centrum van de wedstrijd. Het slotdiner, inclusief de prijsuitreiking, vindt plaats in het Atelier, eveneens in Eupen. Een locatie die vorig jaar al werd bezocht – maar toen op zaterdagavond – en werd ook unaniem gewaardeerd…De ideale plek om de festiviteiten af te sluiten.

Het belangrijkste nieuws van deze laatste weken, met name de komst van het duo Lambert-Chapa voor de creatie van het parcours en het sportieve beheer van het evenement, een parcours dat de deelnemers naar Nederland, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg zal brengen, naast de mooiste wegen van Oost-België, maar ook en vooral de geboorte van een Ostbelgien Classic Light-categorie met minder moeilijkheden, hebben de lijst van deelnemers doen toenemen… meer dan zes maanden voor de start!

« We voelen duidelijk de wens van de deelnemers om de pagina van deze zeer bijzondere lente om te slaan, zegt Michael Bartholemy. Meer dan twintig bemanningen maken al deel uit van de voorlopige inschrijvingslijst en het is met grote tevredenheid dat we verschillende Nederlandstalige teams zien komen. Ook belangrijk is dat het aantal nieuwe deelnemers zeer hoog is, wat een goed teken is. Verder zal Jean Vincent, die al in 2019 aanwezig is, er met zijn vrouw bij zijn, dit keer aan het stuur van zijn prachtige Bentley Speed Six uit 1934, die we vorig jaar in actie zagen tijdens de race Peking-Parijs. Een legendarische auto die niet onopgemerkt zal blijven! ” En die ongetwijfeld vergezeld zal worden van vele anderen.

Bezoek de website www.ostbelgien-classic.be, maar ook de Facebook-pagina van de organisatie (Ostbelgien Classic) om alles te weten te komen over een tweede editie die al veelbelovend is…

 

 

 
 

Powered by iCagenda