Spring Trial

springtrial22
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
woensdag 25 mei 2022 00:00 - zaterdag 28 mei 2022 00:00
Locatie
nnb - Oostenrijk
E-mail
info@classicevents.nl
Inschrijfgeld €
4.500,00

 

The Spring Trial
Ontdek de lente!

Wat zit er in een naam?

In 2022 komt The Spring Trail de rallykalender binnen. En in tegenstelling tot The Winter Trial wordt het een toerevenement voor Youngtimers en klassieke auto's.

Wat is The Spring Trail?

De Spring Trail is een vijfdaagse regelmaat / tour-rally die in het voorjaar plaatsvindt van de Oostenrijkse bergen tot aan de Sloveense kust.

Het is een belevenis om over zowel asfalt- als grindwegen door de prachtige landschappen van Oostenrijk en Slovenië te rijden. De brandstofaangedreven teams zullen ongeveer 300 km per dag rijden.

Wat kun je verwachten?

   1. Start 25 mei 2022

   2. Eindig op 28 mei 2022

   3. Cars Youngtimers (tot 2010), Classics (tot 1974)

   4. Lengte ca. 1.000 km

   5. Navigatietype Basiskaartlezing & tulpen

   6. Competitie - Regelmatigheid, rijexamens

Touroptie - Bezoek alleen TC's en lunchpauzes

De allereerste Winter Trail werd georganiseerd in 2001. Dit evenement werd gewonnen door Roger Byford en Willy Cave, die in een MGB reden. Deze eerste editie ging vanuit Nederland zuidwaarts door de Alpen om te eindigen in Monte Carlo. Sindsdien hebben we alle landen in Europa bezocht waar een redelijke sneeuwverwachting is. Nu rijdt de Spring Trial dezelfde routes, maar dan zonder sneeuw en ijs.

Ik ben nieuw bij de Trial, is dat een probleem?

Dat is beslist geen probleem. In maart 2021 organiseren we een middag voor de nieuwkomers om jullie de tips en tricks te leren.

Wie kan er meedoen?

Als je een geldig rijbewijs hebt en gezond verstand, een goed humeur en interesse in plezier en een geschikte auto, dan mag je meedoen!

Welke klas moet ik invoeren?

We hebben twee klassen: De Challenge Class rijdt de volledige route zonder regelmaat. De Trial Class is competitiever. Voor het moeilijker navigeren op de regelmatigheidsvakken heeft u een meer ervaren navigator nodig.

Heb ik een wedstrijdlicentie nodig?

Ja, maar als je geen geldige hebt, zullen we je bij het aanmelden een KNAF-rallypas verstrekken (inbegrepen in je inschrijfgeld).

Moet ik een professionele rallyrijder / navigator zijn?

Dit is geen snelheidsgebeurtenis maar een wegrally, verreden binnen de normale verkeersregels. U heeft geen helmen of brandwerende overall nodig. Het evenement is vooral bedoeld om vriendelijk en leuk te zijn; met tijd om te socializen met je mededeelnemers en te genieten van het landschap.

Wat houdt het inschrijfgeld in?

U bent verzekerd van 4 dagen heerlijke rijwegen met hopelijk veel zon. Het Roadbook biedt alles wat je nodig hebt om de route te voltooien en het kaartboek te volgen.

Accommodatie en alle maaltijden zijn inbegrepen, van het welkomstdiner de avond voor de start tot het prijsuitreikingsgaladiner bij de finish. Elke ploeg die de rally voltooit, ontvangt de prijzen van de finisher, en de winnaars van de overall en klasse zullen ook trofeeën ontvangen. Er worden ook speciale parkeerplaatsen, metalen verzamelplaten en nummerrondels voorzien. Een team van marshals en mecaniciens zal meegaan om de meeste glimlachen per mijl te garanderen en ervoor te zorgen dat we allemaal de finish bereiken.

Niet inbegrepen in het inschrijfgeld zijn uw barrekening, brandstof, autoverzekering en autotransport naar de start en van de finish naar huis.

Toegangsprijs

Een aanbetaling van € 1.500 verzekert uw deelname aan het evenement. Een saldo van € 2.500, - is dan verschuldigd voor 1 maart 2022 waarna het inschrijfgeld wordt verhoogd naar € 4.500, -. (alle bedragen excl. btw). Neem voor meer informatie contact op met het Rally Office.

 

 
 

Powered by iCagenda