Tulpenrallye

tulp2021
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
zondag 3 oktober 2021 00:00 - zaterdag 9 oktober 2021 00:00
Locatie
Pullman Bordeaux le Lac - Avenue Jean Gabriel Domergue
33300 Bordeaux, Frankrijk
Telefoon
(06) 41291219
E-mail
rallyoffice@tulpenrallye.nl
Inschrijfgeld €
2.775,00
Max. equipes
200
DHRC kampioenschap
Ja

67e Tulpenrallye wordt verreden van 3 t/m 9 oktober 2021

De 67e editie van de Tulpenrallye zal worden verreden van zondag 3 t/m zaterdag 9 oktober 2021. Nadat recent is besloten dat het evenement in verband met het corona-virus niet op de oorspronkelijke datum (10-16 mei 2020) kan worden verreden, heeft de organisatie overlegd met een aantal deelnemers, sponsors, hotels en enige andere betrokkenen.

Het programma van de 67e Tulpenrallye verandert niet. De start vindt op zondag 2 mei plaats in Bordeaux in Frankrijk, en de finish op zaterdag 8 mei bij Chateau St. Gerlach in Valkenburg in Nederland. De tussenliggende etappe-plaatsen blijven Limoges, Vichy, Beaune, Horbourg-Wihr (bij Colmar), Luxemburg en Valkenburg. Op woensdag-avond wordt de avond-etappe voor de Expert-klasse verreden.

Op de zondag voor de start worden de deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan de Route des Chateaux, een prachtige oefenrit met een kort bezoek aan een paar van de meest exclusieve Chateaux in de Bordeaux regio. De datum van de Tulpenrallye Proloog is op dit moment nog niet bekend en zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Wij hebben bijzonder veel positieve reacties ontvangen op onze eerdere aankondiging om de 67e Tulpenrallye niet te annuleren maar te verschuiven naar de 2e helft van het jaar.  Alle inschrijvingen blijven geldig en alle deelnemers ontvangen in juli een aangepaste acceptatiebrief, met daarin de nieuwe logistieke gegevens van de 67e Tulpenrallye. Het is niet nodig om contact op te nemen met Rally Office; Alle gegevens van de deelnemers worden automatisch omgezet naar de nieuwe data in oktober.

Het inschrijfgeld dat al is voldaan, betalen wij op dit moment niet terug. Wij hebben reeds een substantieel deel van de kosten van het evenement betaald aan het uitzetten van de route, aanbetalingen aan hotels en restaurants, drukwerk, kleding, organisatiekosten en een groot aantal andere bestellingen. Voor de oktober editie zou het inschrijfgeld anders ook in juni weer geïncasseerd worden.

Wij kijken ernaar uit om alle deelnemers op zondag 2 mei 2021 in Bordeaux te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Comité 67e Tulpenrallye

Minder bergen in 67e Tulpenrallye

De 67e Tulpenrallye heeft 4 klassen: Expert, Sporting, Touring en Vintage. De rally bestaat uit 6 complete dagen, van maandag 2 mei tot en met zaterdag 8 mei. De Expert klasse zal een avond-etappe rijden op woensdag 13 mei. De route-managers zijn erg blij met het feit dat de rally goed in balans is over de verschillende dagen. Elke dag rijden we prachtige routes door mooie streken en landschappen en met fraaie uitzichten. De meer uitdagende routes voor de navigator zijn goed verdeeld over de week en de moeilijkheidsgraad loopt gedurende de rally op. Met name in de Expert klasse zijn de navigatie-uitdagingen groter dan in de afgelopen editie. We verwachten dit jaar dat, met name in de Expertklasse, de onderlinge verschillen in de einduitslag zullen oplopen.

Bordeaux biedt een prachtig uitgangspunt voor de rally. In de eerste drie dagen rijden we door een glooiend landschap in plaats van over hoge bergen in de Pyreneeën en de Alpen. De hoogste bergen vinden we dit jaar pas op dag 4 in de Jura. De dagelijkse afstanden van start naar finish zijn hemelsbreed redelijk beperkt met als doel minder (lange) neutrale trajecten. Hierdoor kunnen de equipes nog meer genieten van de prachtige daadwerkelijke rally-route. Er zijn een aantal regelmatigheidsetappes in de route opgenomen en er wordt iedere dag een uitdagende test verreden.

 
 

Powered by iCagenda