Venniper Koninginnerit

venniper
Categorie
Alleen klassiekers
Datum
zondag 24 april 2022 00:00
Locatie
De Rustende Jager - Venneperweg 471
2153 AD Nieuw-Vennep, Nederland
E-mail
info@vkrit.nl
Inschrijfgeld €
110,00
Max. equipes
120
DHRC kampioenschap
Nee

 

De Venniper Koninginnerit is verplaatst naar 24 april 2022.

 

Zoals u weet stond dit jaar de 21e Venniper Koninginnerit gepland op 19 april 2020. Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 waren wij genoodzaakt deze rit te annuleren. Wij hebben toen besloten de rit in het najaar op zondag 20 september te organiseren. 

De huidige regelgeving en versoepelingen zouden de rit zelf gezondheidstechnisch mogelijk maken. Tóch hebben wij afgelopen week als bestuur het besluit genomen om ons evenement te verplaatsen naar zondag 25 april 2021 (onder voorbehoud van de Formule 1 kalender).

De afgelopen maanden hebben wij diverse scenario’s uitgewerkt om het evenement mogelijk te kunnen maken. Echter zien wij als bestuur geen mogelijkheid om de 1,5 meter maatregel goed na te kunnen leven.
Tevens zou deze maatregel ernstig afbreuk doen aan het karakter van ons evenement. Hoewel de route een heel belangrijk onderdeel is van deze dag, kenmerkt het evenement zich, zoals u weet, door de koffie-gezelligheid, onbezonnen met geïnteresseerden op - of onder - de motorkap te hangen, het samenzijn en de feestelijkheden bij de start, lunch en finish. Naast beperkingen voor onze deelnemers en vrijwilligers, zou het betekenen dat wij ook geen toeschouwers tot het evenement kunnen toelaten.

Alles afgewogen hebbende zijn we tot de conclusie gekomen dat wij deelnemers niet de onvergetelijke dag kunnen geven die wij normaliter met elkaar weten neer te zetten. Derhalve komt de rit op 20 september te vervallen en schuiven we de 21e editie door naar zondag 25 april 2021. Equipes die een startplek gereserveerd hebben zetten wij automatisch om in een startplek voor 2021

Wij kijken er naar uit om u in 2021 te verwelkomen en hopen dat u er wederom met ons een fantastische dag van wil en kunt maken!

Het bestuur van Stichting De Venniper Koninginnerit.

 

De Venniper Koninginnerit kent zijn oorsprong in 2000, toen Paul van ’t Hullenaar en Thomas Hendriksen het initiatief namen om een bescheiden klassiekerrit te organiseren. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de rit ieder jaar plaats rond Koninginnedag. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot één van de grotere klassiekerritten van Nederland, met zo’n 140 equipes.

In 2009 nam het oude bestuur na 10 jaar trouwe inzet afscheid. Een nieuw bestuur nam haar plaats in om van deze bijzondere klassiekerrit een nog mooier evenement te maken.

Om zowel sportieve als gezelligheids rijders van dienst te zijn, is de rit onderverdeeld in een sport- en tourklasse.

In de sportklasse speelt het wedstrijdelement een grote rol. Met name het navigeren in verschillende vormen en het deelnemen aan regularities maakt de rit extra spannend. Voor deze rit is de ritprijs te winnen. U vindt het reglement voor de sportklasse onderaan deze pagina.

De tourrit is zoals de Venniper Koninginnerit ooit begonnen is. Een gezelligheidsrit met een klein wedstrijdelement in de vorm van vragen die beantwoord moeten worden. In deze rit kan onder meer de verschijningsprijs gewonnen worden. Wij verwachten dat u veel aandacht besteedt aan uw outfit, passend bij de auto. U vindt het reglement voor de tourklasse onderaan deze pagina.

De route van beide ritten kruist elkaar op verschillende punten. Om de gezelligheid er in te houden vindt de lunch voor beide ritten plaats op dezelfde locatie.

 
 

Powered by iCagenda