Via Flaminia Classic

Rally's & Ritten voor Klassiekers
Datum: zaterdag 8 juni 2019 - zaterdag 15 juni 2019

Locatie: Locanda al Castello

Op weg naar de Adriatische kust  

De 15e editie van de Via Flaminia begint en eindigt in Friuli, niet ver van Innsbruck, de bestemming van de autoslaaptrein. Vanaf daar zullen we de bergen oversteken naar Slovenië. Het is zes jaar geleden dat we daar waren en de wegen zijn sindsdien alleen maar verbeterd. Het landschap is “Oostenrijkachtig”. Heel goed georganiseerd, liefelijk en schoon met keurig aangeharkte boerderijen en kerken hoog in de weiden.

Vanaf de Sloveense dalen steken we de bergen over naar Kroatië en zien voor de eerste keer de Adriatische Zee voordat we naar de kust afdalen.

De rit langs de kust is echt fantastisch met de vele eilanden die weerspiegelen in het blauwe water. Het contrast tussen de zee en het oude stadscentrum van Split kan niet groter zijn. Romeinse tempels maken deel uit van middeleeuwse gevels. We verblijven in twee hotels aan het autoluwe historische centrum.

We verruilen de Europese Unie twee dagen voor de bergen in Bosnië en Herzegovina. We doen een stap terug in de tijd en ontmoeten prachtige en gastvrije mensen. Het is een welkome afwisseling van de relatief drukke kust.

We rijden nu terug naar Friuli en hebben een laatste stop in Ljubljana. De finish bevindt zich in een oud herenhuis / kasteel vol kunst en kunstvoorwerpen. Een perfecte plek om deze rally te beëindigen. 

Zoals altijd is de Via Flaminia een ontspannen rally waarbij het wedstrijdelement er is om de sfeer te verhogen, winnen is geen doel op zich. Degenen die willen stoppen voor koffie of een foto, kunnen dat doen. Er is geen tijdsdruk. De classificatie gebeurt via navigatie en de competitie om de laatste plaats is soms hevig. Voor degenen die meer competitief zijn, is er een Sport-klasse.

Er zijn 30 toegangsposities voor auto’s tot 1975.

 

 

 

Telefoon
020 408 30 64
E-mail
b.kleyn@via-flaminia.com
Inschrijfgeld
vanaf € 2.490,00
Adres
33043 Cividale del Friuli, Udine
Italië

 

Kaart