Venniper Koninginnerit

Rally's & Ritten voor Klassiekers
Datum: zondag 22 april 2018

Locatie: De Rustende Jager  |  Plaats: Nieuw-Vennep, Nederland

OVER DE RIT

De Venniper Koninginnerit kent zijn oorsprong in 2000, toen Paul van ’t Hullenaar en Thomas Hendriksen het initiatief namen om een bescheiden klassiekerrit te organiseren. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de rit ieder jaar plaats rond Koninginnedag. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot één van de grotere klassiekerritten van Nederland, met zo’n 140 equipes. In 2009 nam het oude bestuur na 10 jaar trouwe inzet afscheid. Een nieuw bestuur nam haar plaats in om van deze bijzondere klassiekerrit een nog mooier evenement te maken.

Om zowel sportieve als gezelligheids rijders van dienst te zijn, is de rit onderverdeeld in een sport- en tourklasse. In de sportklasse speelt het wedstrijdelement een grote rol. Met name het navigeren in verschillende vormen en het deelnemen aan regularities maakt de rit extra spannend. Voor deze rit is de ritprijs te winnen. Klik hier voor het reglement sportklasse. De tourrit is zoals de Venniper Koninginnerit ooit begonnen is. Een gezelligheidsrit met een klein wedstrijdelement in de vorm van vragen die beantwoord moeten worden.

In deze rit kan onder meer de verschijningsprijs gewonnen worden. Wij verwachten dat u veel aandacht besteedt aan uw outfit, passend bij de auto. Klik hier voor het reglement tourklasse. De route van beide ritten kruist elkaar op verschillende punten. Om de gezelligheid er in te houden vindt de lunch voor beide ritten plaats op dezelfde locatie.

Voorwaarden

Alleen deelnemers met een bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer geregistreerde auto van 1975 of vroeger, of met een auto die door zijn historie/ontwerp en of bouwwijze dermate interessant is om mee te doen, kunnen inschrijven. Een en ander ter beoordeling van het bestuur. De eerste 130 equipes die ingeschreven en betaald hebben, met in acht neming van het bovenstaande, kunnen worden toegelaten. Bij overschrijding van het aantal equipes, wordt het betaalde inschrijfgeld z.s.m. gerestitueerd.

Het inschrijfgeld voor één equipe bedraagt tot 1 maart 2017 € 95,-. Na deze datum bedraagt het inschrijfgeld per equipe € 110,-. Ongeveer 3 dagen voor aanvang van de rit, zal er een definitieve bevestiging van deelname aan alle deelnemers kenbaar worden gemaakt. Door het inschrijven/betalen gaat u akkoord met deze voorwaarden. Bovendien verwijzen wij u naar de op deze webpagina vermelde vrijwaring. U kunt zich tot vier weken vóór de rit schriftelijk bij het secretariaat van de Stichting Venniper Koninginnerit afmelden waarna wij uw inschrijfgeld zullen restitueren. 
Afmeldingen ná deze datum kunnen helaas niet meer worden gehonoreerd met terugstorting in verband met door ons aangegane verplichtingen.

PROGRAMMA

8.00 uur - Aankomst eerste deelnemers 
8.45 uur - Briefing rijders en navigators 
9.00 uur - Startschot Harald Bresser (RAI Vereniging). Eerste auto's vertrekken onder begeleiding van Ajax stadionspeaker Rob van Rossum 
10.30 uur - Vertrek laatste oldtimer 
15.00 uur - Eerste deelnemers finishen bij De Rustende Jager. Muziek van Trio Grande. 
17.30 uur - Prijsuitreiking

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Inschrijfgeld
€ 95,00 - € 110,00
Adres
Venneperweg 471
2153 AD Nieuw-Vennep, Nederland

 

Kaart