Venniper Koninginnerit

Rally's & Ritten voor Klassiekers
Datum: zondag 28 april 2019

Locatie: De Rustende Jager  |  Plaats: Nieuw-Vennep, Nederland

OVER DE RIT

De Venniper Koninginnerit kent zijn oorsprong in 2000, toen Paul van ’t Hullenaar en Thomas Hendriksen het initiatief namen om een bescheiden klassiekerrit te organiseren. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de rit ieder jaar plaats rond Koninginnedag. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot één van de grotere klassiekerritten van Nederland, met zo’n 140 equipes. In 2009 nam het oude bestuur na 10 jaar trouwe inzet afscheid. Een nieuw bestuur nam haar plaats in om van deze bijzondere klassiekerrit een nog mooier evenement te maken.

Om zowel sportieve als gezelligheids rijders van dienst te zijn, is de rit onderverdeeld in een sport- en tourklasse. In de sportklasse speelt het wedstrijdelement een grote rol. Met name het navigeren in verschillende vormen en het deelnemen aan regularities maakt de rit extra spannend. Voor deze rit is de ritprijs te winnen. Klik hier voor het reglement sportklasse. De tourrit is zoals de Venniper Koninginnerit ooit begonnen is. Een gezelligheidsrit met een klein wedstrijdelement in de vorm van vragen die beantwoord moeten worden.

In deze rit kan onder meer de verschijningsprijs gewonnen worden. Wij verwachten dat u veel aandacht besteedt aan uw outfit, passend bij de auto. Klik hier voor het reglement tourklasse. De route van beide ritten kruist elkaar op verschillende punten. Om de gezelligheid er in te houden vindt de lunch voor beide ritten plaats op dezelfde locatie.

Programma

Op de dag van de rit is er een ochtend- en middagprogramma voor de toeschouwers.

Locatie

De Venniper Koninginnerit start en finisht bij De Rustende Jager (Venneperweg 471,  Nieuw-Vennep). 

Ochtendprogramma

8.00 uur - Aankomst eerste deelnemers

8.30 uur - Briefing rijders en navigators

9.00 uur - Eerste auto's vertrekken onder begeleiding van Ajax-stadionspeaker Rob van Rossum.

10.30 uur - Vertrek laatste oldtimer

Middagprogramma

14.30 uur - Presentatie over de Nuna7 solarauto

15.00 uur - Eerste deelnemers finishen bij De Rustende Jager, inclusief muzikale begeleiding. Gelegenheid voor drankje, hapje en extra activiteiten.

17.00 uur - Presentatie over de Nuna7 solarauto

17.30 uur - Prijsuitreiking

Parkeergelegenheid

Bezoekers verzoeken we met de fiets of benenwagen te komen. Toeschouwers die met de auto komen kunnen het beste parkeren bij de parkeerplaatsen bij het winkelcentrum De Symfonie aan de Venneperweg, of in de Sint Antoniusstraat, Rustoordstraat of Bosstraat. Houd er rekening mee dat de Venneperweg ter hoogte van De Rustende Jager gedurende de start en finish is afgesloten voor doorgaand verkeer.

 

 

 

E-mail
info@vkrit.nl
Website
Inschrijfgeld
€ 95,00
Adres
Venneperweg 471
2153 AD Nieuw-Vennep, Nederland

 

Kaart