Spieren voor Spieren rally

Rally's & Ritten voor Goede Doelen
Datum: zaterdag 8 juni 2019

Locatie: Centrum  |  Plaats: Gorssel, Nederland

 

De Spieren voor Spieren Rally 2018 bracht op zaterdag 2 juni een recordaantal van 62 equipes aan de start. De opbrengst voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen kwam, mede dankzij de bijdragen van veel sponsoren uit de regio, uit op €15.000. Een megasucces! 

De twaalfjarige Iker de Joode (op de foto geflankeerd door ouders en organisatoren van de rally) nam namens de Stichting Spieren voor Spieren de cheque van €15.000 in ontvangst 

De sportieve en zeer uitdagende tocht voerde voor het eerst niet door De Achterhoek en Twente, maar over de prachtige groene Veluwe. In totaal reden de deelnemers in totaal zo’n 160 kilometer. Onder de deelnemers was een groot aantal klassieke en exotische auto’s, waaronder talloze cabrio’s. Populair waren de Porsches (7) en de klassieke Alfa Romeo’s (5) en ook Jaguar (5) was goed vertegenwoordigd. Twee Ferrari’s en tientallen ‘young classics’ maakten het rijdersveld compleet. De grootste blikvanger was de Bugatti 35B van équipe Klopper/Spiele, die zonder snelheidsmeter of kilometerteller meedeed aan de rally.

De winnaars

De winst in de sportklasse was voor André de Groot en Gonny Vijn in een Saab 9-3 Cabrio, de toerklasse werd gewonnen door vader Edwin en zoon Jasper Geurts (met 14 jaar de jongste winnende navigator in de geschiedenis van deze rally), in een Alfa Romeo 2000 GTV.

De jeugdklasse werd gewonnen door Jelle en Manon Pothoven in een Austin Healey 3000. Tot de bijzondere genodigden bij de prijsuitreiking behoorde de familie De Joode uit Hattemerbroek. De twaalfjarige Iker de Joode heeft een spierziekte; samen met zijn ouders legde hij de de deelnemers en het publiek van de rally uit hoe zijn leven met de ziekte er uit ziet en dat de opbrengst van de rally goed terecht komt.

 

 

Telefoon
06-53 279 679
E-mail
info@spierenvoorspierenrally.nl
Inschrijfgeld
€ 299,00
Adres
7213 Gorssel, Nederland

 

Kaart