Alzheimer Rally

Rally's & Ritten voor Goede Doelen
Datum: vrijdag 13 april 2018

Locatie: Heerlickheijd van Ermelo  |  Plaats: Ermelo, Nederland

Alzheimer Rally 2018

De Alzheimer Rally wordt in 2018 voor de zevende maal gehouden en wel op vrijdag 13 april. De eerste editie werd in 2012 verreden met start en finish bij Kasteel Ruurlo en was direct een daverend succes. De laatste editie, met start en finish bij de Bilderberg Hotel "Groot Heideborgh" in Garderen, bracht maar liefst 163 equipes aan de start met een grote variatie aan schitterende automobielen, zoals Alvis, Bugatti, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk een veld vol Alfa Romeo's, Porsches en Jaguars, hoofdzakelijk klassiek maar ook modern. De inschrijving is uitsluitend op uitnodiging. 
De eerste 6 edities hebben in totaal het fantastische bedrag van € 312.500,00 opgebracht. Door deel te nemen werkt u niet alleen mee voor dit goede doel maar geniet u van een dag rijplezier met gelijkgestemden. De Alzheimer Rally is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een prima oefening voor deelnemers aan de Tulpenrallye.
Kortom; u moet er gewoon bij zijn!

De Alzheimer Rally mag dan een benefiet rally zijn maar de top van de Nederlandse historische rallyrijders verschijnt ieder jaar aan de start vandaar dat we in sinds 2016 ook een Expertklasse hebben ingevoerd.  

U kunt inschrijven in 3 verschillende klassen:

1. Expertklasse
De Expertklasse is voor top-navigatoren die hun sporen in de rallysport hebben verdiend maar natuurlijk ook een goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Het niveau is ook vergelijkbaar met die van de Tulpenrallye maar de Alzheimer Rally is ook een uitstekende oefening om de samenwerking tussen bestuurder en navigator nog eens te testen. 

2. Sportklasse
Voor deelnemers in de Sportklasse is de rally een serieuze aangelegenheid. En evenals de afgelopen edities een heel goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Deze klasse is eveneens geschikt voor deelnemers aan de Tulpenrallye die hebben ingeschreven in de Tourklasse. 

3. Toerklasse
Geschikt voor beginners of equipes die nog niet eerder aan een rally hebben deelgenomen, maar ook in deze klasse is er voldoende competitie. In de Toerklasse wordt gereden volgens het Bol-pijl systeem en Pijlen kortste route op duidelijke kaartfragmenten met een schaal van 1:25.000. Voorbeelden van deze systemen kunt u vinden op de website van RallyNews, hier een voorbeeld van het Bol-pijl systeem en hier van Pijlen kortste route. De weg kwijt raken is vrijwel niet mogelijk. Genieten van het landschap en de fraaie route is zeker voor deze klasse het motto! 

De Auto

Er kan deelgenomen worden met bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig Apk-keuringbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn. 

banken

Vintage-auto's

Vintage-auto's geven de Alzheimer Rally een extra dimensie en de organisatie wil dit graag enthousiasmeren. Er is geen aparte klasse, je kunt dus voor iedere klasse met een Vintage-auto inschrijven, maar er zijn prijzen voor de best geklasseerde Vintage-auto in iedere klasse te winnen. Auto's gebouwd voor 1950 hebben automatisch de vintage status en krijgen een speciale parkeerplaats bij start, lunch en finish.  

Inschrijfgeld

Wij hebben drie vormen van inschrijving:

1. Persoonlijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor een persoonlijke inschrijving bedraagt: € 550,00.

2. Zakelijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor een zakelijke inschrijving bedraagt: € 1.000,00 inclusief een A5 advertentie of € 1.500,00 inclusief een advertentie op A4 formaat in het programmaboek.

3. Sponsorpakket

Wij kunnen u diverse mogelijkheden aanbieden. Neem hiervoor contact op met Jan de Beus en bel (06) 537 07 865  of (0318) 511 778 of stuur hem een mail.

Voor uitgebreidere informatie over het inschrijfgeld verwijzen wij u naar de deelnamevoorwaarden.

Programma Alzheimer Rally 2018

Donderdag 21 september 2017 is het Wereld Alzheimer dag en openen wij de inschrijving van de 7e editie Alzheimer Rally. 

Zondag 25 maart 2018

Publicatie definitief Bijzonder Reglement op onze website.
Sluiting inschrijving 7e Alzheimer Rally of zoveel eerder wanneer het maximum van 150 equipes bereikt is.
Publicatie voorlopige startlijst.
Verzenden acceptatiebrief per e-mail naar het mailadres van de inschrijver.

Vrijdag 13 april 2018

08:00 uur  -  Ontvangst van de eerste deelnemers en is de inschrijftafel geopend
09:01 uur  -  Start eerste equipe voor sectie 1 in de Expertklasse
12:15 uur  -  Aankomst eerste equipe voor de lunch
13:00 uur  -  Start eerste equipe voor sectie 2 in de Expertklasse
16:15 uur  -  Finish eerste equipe
17:00 uur  -  Borreltijd met hapjes en drankjes
18:00 uur  -  Dankwoord door Prof. dr. Philip Scheltens, directeur VUmc Alzheimercentrum
18:15 uur  -  Aanvang walking dinner en aansluitend prijsuitreiking
20:30 uur  -  Afsluiting


Tijdschema onder voorbehoud.

 

Telefoon
06 29944500
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inschrijfgeld
€ 550,00
Adres
Staringlaan 1
3852 LA Ermelo, Nederland

 

Kaart