Nacht van Nederland

Rally's & Ritten onder NHRF/KNAF
Datum: zaterdag 13 oktober 2018 - zondag 14 oktober 2018

Locatie: Markt  |  Plaats: Wijk bij Duurstede, Nederland

 

Editie 2018

Op 13 oktober start de Nacht van Nederland, de enige echte nachtrally die Nederland kent!
Als deelnemer maakt u uit van een select gezelschap dat de uitdaging durft aan te gaan. Daarbij worden bij de teams niet alleen navigatie- en rijvaardigheid op de proef gesteld, maar bovenal het uithoudingsvermogen. Eénmaal aan de finish wordt u beloond met het gevoel van absolute overwinning.

"PITTIG NACHTJE"
Nog enkele weken en dan gaat de enige echte nachtrally van Nederland weer van start. Op zaterdag 13 oktober verzamelen we allemaal weer op het pittoreske plein van Wijk bij Duurstede. Dit jaar hebben we toestemming om te parkeren op en rondom het hele marktplein. Fijn dat dat mogelijk is. Alle deelnemers hebben daardoor meer ruimte.

De route dit jaar loopt vanuit Wijk bij Duurstede door de Gelderse Vallei, over de donkere Veluwe, we schampen nog een stukje poldergebied bij Kampen voordat we de brug over de IJssel oversteken en Overijssel in gaan. We gaan oostwaarts en buigen voor Hengelo af terug naar het Westen. Als het ochtend wordt kruisen we wederom de IJssel om onder Apeldoorn door weer richting Wijk bij Duurstede te gaan. Daar staat zoals gebruikelijk het zondagse ontbijt op ons te wachten.

De route controle heeft inmiddels plaatsgevonden. Voor een kleine impressie, zie de link! Wie denkt dat off-road in Nederland niet bestaat? Enne … de stempel bij de wolf, is uw beloning.

Gedurende de nacht hebben we leuke eetlocaties gevonden. We hebben een verrassende dinerstop echt midden op de Veluwe.

Rond middernacht worden we bij Carrosseriebedrijf (Bas) Janssen in Wesepe onthaalt. Elke klassieke autoliefhebber kan daar zijn hart ophalen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Er is geen onderdeel wat ze niet hebben. En wat ze niet hebben, maken ze zelf!

Traditioneel is onze laatste pauze: Café René. Een wilde stop, op een onbekende locatie.

Zin gekregen? Laat het donker u dan niet weerhouden. Alle wegen liggen er. Alleen ze zijn wat minder goed zichtbaar. Met uw collegadeelnemers heeft u een sportieve competitie waarbij gezelligheid, saamhorigheid en doorzetten tot de vaste ingrediënten behoren.

Voorwaarden

Maximum aantal equipes
Het aantal inschrijvers / deelnemers is gelimiteerd tot 60 auto's

Auto en verzekering
Deelname staat open voor klassieke automobielen met een bouwjaar van 30 jaar of ouder. De deelnemende auto's hoeven niet voorzien te zijn van een FIVA Identity Card of KNAF HRCP, echter dienen wel te beschikken over een geldige APK (indien van toepassing) en te voldoen aan alle, in het land van registratie vereiste wettelijke bepalingen. De deelnemer draagt zelf verantwoording voor een geldige autoverzekering, minimaal WA en dekking voor deelname aan regelmatigheidsevenementen geldig tijdens de Nacht van Nederland. De organisatie zal voor uw equipe tevens een secundaire WAM-dekking afsluiten, geldig van de start tot de finish van het evenement.

Reglement
Op de Nacht van Nederland is het Standaard Reglement Regelmatigheidsritten 3.0 (SR) van de NHRF van toepassing, aangevuld met een eigen reglement en, indien nodig, bulletins. Dit reglement zal vroegtijdig worden gepubliceerd op deze website. Heeft u vragen m.b.t. deelname, uw auto, wijze van navigeren of anderzins, neemt u gerust contact op.

Tripmaster
Zowel mechanische, elektronische als GPS-gestuurde afstandmeters, al dan niet uitgerust met de mogelijkheid om de gemiddelde snelheid te meten, zijn toegestaan. Het gebruik van App's op een mobile apparaat met bovengenoemde functionaliteit is niet toegestaan.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven via het electronische inschrijfformulier dat u boven in het menu aantreft. Bij inschrijving gaat u accoord met deze voorwaarden.
Het is mogelijk om zakelijk in te schrijven. U ontvangt dan een factuur met btw en een halve pagina advertentie in het routeboek. Wanneer u zakelijk wilt inschrijven kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven.

Sluitingstermijn
De inschrijving sluit op 5 oktober 2018 of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt zullen aanmeldingen in volgorde van aanmelding op een wachtlijst worden geplaatst.

8e editie 2018 - voorlopig programma -

26 september Publicatie reglement

5 oktober Sluiting inschrijving

13 oktober
15:00 uur Opening documentencontrole
16:15 uur Briefing
16:00 uur Sluiting documentencontrole
17:01 uur Start op markt in Wijk bij Duurstede
20:00 uur Pauze en diner

14 oktober
00:00 uur Pauze en kleine snack
03:00 uur Pauze en kleine snack
07:30 uur Finish en ontbijt in Wijk bij Duurstede

17 oktober Publicatie uitslag op internet

 

 

E-mail
eric.klunder@nachtvannederland.nl
Inschrijfgeld
€ 325,00
Adres
Markt
3961 Wijk bij Duurstede, Nederland

 

Kaart