Horneland Rally

Rally's & Ritten onder NHRF/KNAF
Datum: vrijdag 15 maart 2019 - zaterdag 16 maart 2019

Locatie: Weert nabij Maastricht

 

22e Horneland Rally 15 & 16 Maart 2019

Nieuw organisatielid

Nadat voorzitter Robert Wolter na de 21e  Horneland Rally te kennen gaf een stapje terug te doen, is de organisatie naarstig op zoek gegaan naar een opvolger die toekomst van de rally voor de komende jaren zou kunnen veiligstellen. De organisatie is daar met het aantrekken van Peter Rovers in geslaagd. Peter heeft een grote staat van dienst als deelnemer, organisator en uitzetter. Hij gaat niet alleen het organisatieteam leiden, maar ook de route voor de Horneland Rally 2019 uitzetten.

Horneland Rally 2019

Peter wil uiteraard het cultuurerfgoed van de Horneland Rally in ere houden. Sterker nog, hij gaat als basis terug naar de jaren 60 & 70 van de vorige eeuw. De Horneland Rally was toen geen 24 uurs wedstrijd maar startte rond 14 uur. De finish was omstreeks 9 uur ’s morgens, met de zwaarte natuurlijk in de nacht. Dit tijdschema zal ook voor de 2019 editie worden gehanteerd. Natuurlijk met het systeem punten vrije route op een Michelinkaart.

Wel zal het tijdschema van de rally nadrukkelijk worden afgestemd op de omgeving en omstandigheden onderweg. Daarnaast kunnen er pijlen op de kaart voorkomen waarmee bebouwingen waar mogelijk zullen worden vermeden, wat de rijdbaarheid van de rally ten goede zal komen. Tevens zal er streng worden gecontroleerd op snelheid in bebouwde gebieden en wordt van de deelnemende auto’s verwacht dat ze voldoen aan de geldende regels, ook op het gebied van uitlaatgeluid (maximaal 95dB). Noodzakelijke maatregelen om ook de komende jaren regelmatigheidsrally’s op de openbare weg te kunnen blijven rijden.

Start en finish zijn dit jaar weer in Weert. De start vindt echter plaats in het Zuid-Limburgse Weert bij Maastricht! De finish is traditiegetrouw in het Midden Limburgse Weert.

3 klassen

De organisatie heeft ervoor gekozen om in 2019 weer in 3 verschillende klassen te gaan rijden: de Expertklasse, de Sportklasse en de Tourklasse. De Expertklasse staat open voor doorgewinterde deelnemers, de Sportklasse voor ervaren deelnemers en de Tourklasse voor beginnende deelnemers. Tourklasse deelnemers kunnen rekenen op een prima rijdbare, aanzienlijk kortere route dan de Expert- en Sportklasse, met een ruim tijdschema.  Tourklasse deelnemers rijden ook liefst 2½ uur minder dan de Expert- en Sportklasse.

Opening inschrijving

Op woensdag 26 September aanstaande zal de inschrijving voor de 22e Horneland Rally worden geopend. Om 20 uur precies kunt u online inschrijven via www.hornelandrally.nl. Het inschrijfgeld bedraagt voor 1 December 2018 € 495,- per equipe. Daarnaast is het mogelijk om door middel van een zakelijke inschrijving deel te nemen, hierbij komt uw logo in het routeboek en op de website, het inschrijfgeld bedraagt dan € 725,-. Gezien de naar verwachting aanzienlijke  belangstelling om deel te nemen, adviseren wij u om tijdig in te schrijven. Meer informatie treft u aan op www.hornelandrally.nl. Voor vragen kunt u terecht bij de organisatie via info@hornelandrally.nl.

Wij hopen u te mogen begroeten op 15 Maart 2019.

Namens organisatie Horneland Rally

 

 

E-mail
wedstrijdsecretariaat@hornelandrally.nl
Inschrijfgeld
€ 495,00