ROZ Classic

Rally's & Ritten onder NHRF/KNAF
Datum: zaterdag 3 maart 2018 - zondag 4 maart 2018

Locatie: Hotel restaurant Jules  |  Plaats: Heerhugowaard, Nederland

 

De ROZ 2018 wordt een tweedaagse rally

In 2018 wordt de 55e ROZ verreden. De organisatie heeft besloten om er - net als 5 jaar geleden-  weer een echte Ronde Om de Zuiderzee van te maken.

zesprovincies

Opzet en Route

De 55e ROZ zal zaterdagochtend 3 maart vroeg van start gaan in Heerhugowaard bij Hotel Jules. Vrijdagavond is er al de mogelijkheid om de documentencontrole te doen, dus het is aantrekkelijk in Hotel Jules een kamer te boeken. Het hotel beschikt over 50 sfeervolle kamers. Dus reserveer op tijd.

De rally is verdeeld in zes etappes van elk ca. 110 km. Vier etappes op zaterdag en twee op zondag. De eerste etappe gaat door Noord-Holland over de Afsluitdijk naar Friesland. Daarna worden de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel aangedaan.

Na elke etappe is een korte rust bij een restaurant gepland, zodat de dames niet de bosjes in hoeven.

De finish van de eerste dag is bij Hotel Van der Valk in Hengelo, waar de dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Dit hotel is compleet beschikbaar voor de ROZ. Voor alle deelnemers is een kamer gereserveerd.

Valk.png

De tweede dag gaan we vanuit Overijssel naar Gelderland. De finish van de ROZ Classic 2018 is aan het begin van de middag in Hotel Ampt van Nijkerk, waar tijdens de lunch de prijsuitreiking wordt gehouden.

Klassen en moeilijkheidsgraad

Er kan worden ingeschreven in 3 klassen: Masterklasse, Sportklasse en Toerklasse. Door de te overbruggen afstanden wordt de ROZ Classic 2018 sowieso al een rij-rally, zonder “gedoe” op de vierkante meter.

De uitzetters zullen daarnaast speciale aandacht besteden aan de Sport- en Toerklasse en er voor waken dat de rally te ingewikkeld voor deze klassen wordt.

  • bij de Toerklasse komen geen omrijconstructies voor.
  • bij de Sportklasse komen geen verlegde wegsituaties voor

Tijdschema, uitzetters

De rally zal weer volgens het beproefde ROZ-systeem met tijdvensters worden verreden met slechts 1 echte tijdcontrole aan het einde van de dag, zodat achterstand op het ideale tijdschema niet meteen tot stress en onaanvaardbaar rijgedrag zal leiden. Gedurende de rally zullen in daarvoor geschikte gebieden diverse “Specials” worden verreden, waar het tijdselement wel een rol speelt. De rally zal worden uitgezet en georganiseerd door hetzelfde ervaren team, dat de ROZ al ettelijke jaren in goede banen heeft geleid.

Inschrijving

De inschrijving wordt geopend op 1 september 2017. Het inschrijfgeld voor de 55e ROZ zal € 555,-per equipe bedragen. Dat bedrag is inclusief:

- koffie "met” bij de start

- koffie met een snack bij alle tussenstops

- twee maal uitgebreid lunchbuffet

- diner op zaterdagavond

- hotelkamer bij Van der Valk Hengelo (op basis 2-persoons kamer)

- alle benodigde routebescheiden, routeboeken en uitleg in kleur

Een zakelijke inschrijving is ook mogelijk. Tegen betaling van € 700,- krijg je dan naast de inschrijving van een equipe zoals hierboven genoemd, een advertentie in het routeboek en een sponsor-vermelding op de website.

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inschrijfgeld
vanaf € 555,00
Adres
Gildestraat 2
1704 AG Heerhugowaard, Nederland

 

Kaart