Nieuw in 2022: BeNe Team Rally 2022
Afdrukken

Nieuw in 2022: BeNe Team Rally 2022

Write a comment

BeNe Team Rally 2022: Nederland versus België in een nieuwe Belgisch-Nederlandse historische kaartleesrally!

Op zaterdag 12 november 2022 slaat de Nederlandse stichting Horneland Rally de handen in elkaar met Belgische organisatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde om een uniek Nederlands-Belgisch initiatief voor te schotelen aan de bezielers van het kaartlezen en historische voertuigen.

Robert Wolter, Stichting Horneland Rally: “Desondanks het Vlaamse landsgedeelte van België en Nederlanders dezelfde taal spreken en beide landen schitterende evenementen op hun kalenders hebben, stellen we vast dat er -op enkele uitzonderingen na- weinig Nederlandse equipes deelnemen aan Belgische evenementen en omgekeerd. En net die drempel willen we wegnemen! Samen met de Belgische navigatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde, die ondertussen ook hun sporen hebben verdiend op organisatorisch vlak bij verschillende evenementen, ben ik ervan overtuigd dat we een ervaren Belgisch-Nederlands organisatiecomité hebben samengesteld voor dit nieuw & uniek initiatief met als doel de ‘kloof’ tussen België en Nederland te verkleinen en de meest complete deelnemerslijst samen te stellen in een compacte maar competitieve beproeving!

Het is een hele eer”, vervolgen Bjorn & Jens Vanoverschelde, “We hebben de afgelopen jaren het genoegen gehad om te kunnen navigeren tijdens verschillende Nederlandse karaktervolle evenementen en hebben een voorliefde voor het kaartlezen. Net daarom staan we te popelen om samen met één van de organisatoren van zo’n karaktervol Nederlands evenement te kunnen samenwerken. Onze organisatorische neuzen staan in elk geval in dezelfde richting en we hebben dezelfde ideeën over de inhoud van een karaktervolle historische kaartleesrally die zowel toegankelijk zal zijn voor Nederlandse als Belgische equipes!

Om het ‘BeNe’karakter extra in de verf te zetten, zal de route uitgezet worden deels in Nederland -met een onuitgegeven traject met 8 km non-stop gravel!- en deels in België met onder andere trajecten die bezaaid zullen zijn met haarspeldbochten. We hoeven u niet te verklappen dat de gekozen (rally)wegen er in november uitermate uitdagend bij zullen liggen en deels in de duisternis verreden zullen worden. De route zal een mix van ‘time control sections’, regelmatigheidsproeven en 1 of 2 afgesloten (circuit)proeven bevatten. Hoe het routeboek -dat zal bestaan uit 100% kaartlezen- exact opgemaakt zal worden houden we nog even geheim, maar we kunnen u verklappen dat zowel Belgische equipes als Nederlandse equipes met gelijke wapens van start zullen gaan. De voorbereidingen van het evenement, dat pas in november 2022 zal plaatsvinden, hebben we alvast tijdig gestart zodat we vanaf de eerste editie kunnen uitpakken met een compleet programma! Deelnemen kan in de categorie ‘Sport’ waar ‘the pressure on’ mag zijn en de toppers de nodige uitdagingen zal bieden, terwijl het iets rustiger mag in de categorie ‘Tour’, de meest toegankelijke categorie weliswaar met dezelfde uitdagende route.

Team-rally of solo-rally
Alsof dit nieuwe ‘BeNe-evenement’ nog niet uniek genoeg is, voegen we er nog een extra dimensie aan toe. Onder het motto ‘samen sta je sterker’, zullen equipes zich moeten inschrijven in teams. Elk team bestaat uit 2 equipes. Exact 1 uur voor de starttijd zal het routeboek en plotting instructions uitgereikt worden. Gedurende 1 uur kunnen twee equipes van hetzelfde team dus samen de route intekenen op de aangeboden stafkaarten. Op de vertrektijd starten beide equipes op exact hetzelfde ogenblik. De ene equipe gaat traject 1 rijden, de andere equipe gaat traject 2 rijden. Na het traject ontmoeten beide equipes elkaar tijdens de rust en kunnen opnieuw gegevens uitwisselen. Na de rust wisselen de equipes van traject. De equipe die traject 1 reed voor de rust, gaat na de rust traject 2 rijden (en omgekeerd). Het teamoverleg laat equipes dus toe om de krachten te bundelen in een poging de grootste trofee naar eigen land mee te nemen, want de winnaar zal het team (de combinatie van 2 equipes) die samen het minst strafpunten wist te verzamelen tijdens de time control sections, regelmatigheidsproeven en testjes. Teamoverleg is er enkel voor aanvang van elke etappe want onderweg hanteren we nog steeds een strak schema waar het kan (en een losser tijdschema in gebieden waar nodig), boeiende regelmatigheidsproeven, uitdagende (circuit)proeven en uitdagingen ‘in het veld’ zoals een echt historisch evenement hoort te zijn. Wie het evenement liever ontdekt als individuele equipe, zal kunnen inschrijven in een solo-klassement, al ligt de focus op het teamklassement.

Benieuwd naar meer? Registreer dan op onze newsletter. Wij gaan achter de schermen alvast aan de slag en koppelen na de zomerperiode alle organisatorische ontwikkelingen aan u terug.

logo beneteam

 

Voorlopige route.

voorlopige route

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast