Dutch Mini Rally

Rally of Rit alleen specifiek automerk
Datum: zondag 29 april 2018 - vrijdag 4 mei 2018

Locatie: Rotterdam Haven  |  Plaats: Rotterdam, Nederland

 

Tour around the Lakes 2018 by the #DMR 

The Lake District, after 13 editions it’s about time

Na de zeer succesvolle editie van 2017, die terug ging naar de roots van de Dutch Mini Rally, is het in 2018 tijd voor het ontdekken van nieuwe rallygebieden. In de afgelopen 13 jaar hebben we al heel wat gebieden aangedaan in Engeland. Het Lake District echter nog nooit.

Het Lake District is goed aan te reizen vanuit Newcastle en is een zeer mooi en compact gebied om een paar dagen rally te rijden. In 2017 hebben we gezien dat de deelnemers heel erg blij waren met de afwisseling van het echte rallyrijden en de wat meer ontspannen routes die tijd gaven voor het echt genieten van de prachtige omgeving. Om de mogelijkheden iets groter te maken gaan we in 2018 het Lake District combineren met de North Pennines, het Kielder Forest Park en het noordelijke deel van de Yorkshire Dales. Dan heb je meteen al het moois van dit gebeid van Engeland bij elkaar!

Opzet #DMR 2018

De rally zal hetzelfde van opzet zijn zoals die van 2017. Dagelijkse routes waarbij verschillende kaartleessystemen worden gebruikt. Halverwege de dag zal een leuke pub opgezocht  de deelnemers (indien gewenst en op eigen kosten) een lunch kunnen gebruiken.

De middagetappe voert de deelnemers dan weer terug naar het hotel waar vanuit in de ochtend is gestart. Er zal gewerkt worden met een ruim tijdschema en alleen bij de start en finish wordt de tijd opgenomen.

Dag 1

In de middag van zondag 29 april verzamelen alle deelnemers en crew zich in de haven van IJmuiden. Om 15:30 uur gaan we aan bood en om 17:30 uur zal de boot uit de haven vertrekken en koers zetten naar Newcastle. Met zijn allen zoeken we die avond de bar op om het daar nog lang gezellig te maken.

Dag 2

Op de ochtend van maandag 30 april rijden wij om 09:00 uur van de boot in Newcastle. Omdat de omgeving van Newcastle zich niet bij uitstek leent om meteen de rally te laten beginnen (veel rotondes en autowegen) grijpen we ook hier terug naar het concept van 2017. In Newcastle zoeken we de snelweg op om eerst wat neutrale kilometers te maken.

Zo’n 45 kilometer buiten Newcastle verlaten we bij de bossen van Muggleswick de snelweg en gaan we binnendoor over typische kleine Engelse weggetjes richting Stanhope in de Nort Pennines. In Stanhope ligt het meest bekende ford van Engeland. Dit ford zat ook in de allereerste Dutch Mini Rally in 2005. Het ford kent een rijke rally historie en iedere zichzelf respecterende rally in Engeland neemt dit ford op in zijn route. Voor diegenen die liever niet met hun Mini door het water gaan is er natuurlijk een brug over het water.

Stanhope – Tan Hill Inn

Vanuit Stanhope gaat via een prachtige route dwars door de North Pennines naar de Tan Hill Inn. De hoogst gelegen pub in Engeland (528 meter boven zee-niveau). Een waar begrip! De Inn zelf staat er al sinds de 17e eeuw en werd vroeger gebruikt als onderdak voor mijnwerkers uit de regio. In de Tan Hill Inn zal koffie met een broodje klaar staan zodat iedereen zich kan gaan opmaken voor de eerste echte kilometers. De organisatie zal hier het formele startschot van de rally geven. Routeboeken worden uitgedeeld en schildjes bevestigd. Als het goed is zit de sfeer er dan inmiddels al goed in. Na deze stop kan het echte werk gaan beginnen. Via de noordelijke Yorkshire Dales zakken we langzaam af naar het Lake District. De route is adembenemend en de navigatoren worden meteen getest. Het hotel “The Inn on the Lake” in Glenridding, dat de uitvalsbasis voor de komende drie dagen zal zijn, is de eindbestemming voor deze dag. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en bij goed weer kunnen de deelnemers nog even naar de oevers van het meer “Ullswater” dat op nog geen 50 meter van het hotel ligt.

Dag 3

Na een stevig Engels ontbijt gaat de 3e dag van de rally van start. De route voert ons via het Lake District naar de North Pennines en weer terug. De wegen zijn nog steeds smal en de route uitdagend. De navigator moet zijn best doen om alle trucjes op de kaart te doorgronden en de bestuurder kweekt spierballen van de vele kleine, smalle en bochtige weggetjes.

Natuurlijk is er in de avond weer de bekende Nightstage die een aantal mooie plekken van het Lake District bezoekt. De deelnemers zullen er in het zwakke licht van hun koplampen niet veel van zien. Gelukkig krijgen zij de volgende dag een herkansing en hebben ze de mogelijkheid het allemaal bij daglicht te bekijken tijdens de route van dag 4.

Dag 4

Ook vandaag weer een goed en vullend Engels ontbijt. Er staat een fraaie dag voor de boeg. Het Lake District ligt er om ontdekt te worden. We rijden door een prachtig landschap en passeren zeer bekende passen zoals; Whinlatter Pass, Newlands Pass, Hardknot Pass, Kirkstone Pass, Honister Pass en de Wrynose Pass. De route is, zoals u van ons gewend bent, adembenemend en zal in het teken staan van genieten. Genieten van fraaie vergezichten die we door de ramen van de Mini kunnen waarnemen. Deze dag zal de navigatie niet heel ingewikkeld zijn en zal het tijdschema ruim voldoende tijd bieden om zo nu en dan even uit te stappen om te genieten van al het moois dat het Lake District te bieden heeft.

Het blijft immers opletten geblazen. De natuur is beeldschoon maar laat je niet afleiden. Aan het einde van de dag hebben we de mooiste plekken van het Lake District bezocht en keren we terug naar ons hotel voor een heerlijk diner.

Dag 5

De tijd gaat snel! Aan het eind van deze dag zitten we alweer op de boot naar Nederland. Nadat alle Mini’s weer zijn gepakt en we het hotel achter ons laten schotelen we jullie nog wat mooie wegen in het Lake District voor. Via het noordelijke deel van de Yorkshire Dales en de North Pennines gaat het terug de boot. Natuurlijk rijden we via de zeer bekende “Hadrian Wall” terug naar Newcastle en stoppen we in de buurt van Hexham bij een pub. Daar verzamelen we en zit de rally er op. Vanuit Hexham is het nog maar een klein uurtje naar de haven in Newcastle. Daar gaan we om 16:15 aan boord gaan. Traditiegetrouww wordt het nog laat aan de bar.

Op de ochtend van 4 mei meert de boot om 09:30 aan in de haven van IJmuiden en zit de Dutch Mini Rally 2018 er weer op.

Inschrijven?

Deelname aan de Dutch Mini Rally 2018 kost € 1.475,-  (basisbedrag excl. gekozen opties zoals buitenhut of extra diner aan boord).  Deze prijs is voor een equipe van twee personen.

In deze prijs zit het volgende inbegrepen; deelname aan de rally met één equipe van 2 personen, de overtocht IJmuiden – Newcastle op 29 april 2018 incl. binnenhut en auto, lunch in Tann Hill Inn bij de start op 30 april, 3 hotelovernachtingen op basis van diner, bed en ontbijt, alle roadbooks, 2 rallyschilden, iedere dag een uitleg van de juiste route en de overtocht Newcastle – IJmuiden op 3 mei 2018 incl. binnenhut, auto, en diner aan boord.

Inmiddels hebben we het maximale aantal deelnemers bereikt. We hebben een wachtlijst ingesteld. 

Inschrijven kan door het digitale inschrijfformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/rhjRQBPZE4xL46QB2

 

 

Telefoon
0172-573478
Inschrijfgeld
€ 1.475,00
Adres
Rotterdam, Nederland

 

Kaart