Ingetekende lijn met barricades
Afdrukken

Ingetekende lijn met barricades

 

Hieronder zie je drie tabbladen waarop de "Opdracht", het "Bijzonder Reglement" en in het laatste tabblad de "Uitleg" met eventuele toelichting.

 

Ingetekende lijn met barricades


Ingetekende lijn met barricades (baril).

De ingetekende lijn dient zo nauwkeurig mogelijk van het begin tot het eind bereden te worden in voorwaartse richting..

Bijzonder Reglement

 

Ingetekende lijn met barricades (baril)

  • Onder de ingetekende lijn wordt geacht een weg/weggedeelte te liggen. Genummerde dwarsstreepjes zijn barricades.
  • Het is nimmer toegestaan om een weg/weggedeelte dat voorzien is van een barricade, te berijden.
  • De barricaden dienen (in nummervolgorde) ontweken te worden, waarbij zowel voor als na de barricade het overgeslagen deel van de ingetekende lijn zo kort mogelijk dient te zijn. U dient derhalve op de laatste samenkomst van kaartwegen voor de barricade de ingetekende lijn te verlaten en u dient de ingetekende lijn op de eerste samenkomst van kaartwegen na de barricade weer in voorwaartse richting te gaan berijden.
  • Alle wegen of weggedeeltes mogen slechts in één richting in de route opgenomen worden.
  • Samenkomsten van wegen mogen meerdere malen in de omweg worden opgenomen.
  • Het kruisen en/of raken van de ingetekende lijn is toegestaan.

Met inachtneming van het bovenstaande dient de omweg zo kort mogelijk te zijn.

Uitleg Ingetekende lijn met barricades met barricades

uitleg bolpijl ani 800

  • Wanneer een ingetekende lijn zichzelf kruist wordt er normaal gesproken een pijltje langs de lijn gezet die de verplichte richting aangeeft. Bij de kruisingen in deze lijn is dat niet nodig omdat het ongelijkvloerse kruisingen betreft.
  • Na het oversteken van het kanaal blijkt er een weg niet aanwezig te zijn. Omdat de lijn zo nauwkeurig mogelijk bereden moet worden zal het stukje lijn "opgehaald" moeten worden via een ommetje.
  • Bij Zandbergen verspringt de lijn van de parallelweg naar de hoofdweg. Ook hier omrijden om zoveel mogelijk van de lijn te rijden. Bij de kruising ten westen van de cirkel mist er ook een stuk weg. Linksom rijden en het wegstuk ten westen van de cirkel nemen mag niet omdat de kruising iets verspringt en de lijn tegengesteld bereden wordt.
  • Elke andere route is wel mogelijk mits de ingetekende lijn niet tegengesteld bereden wordt. De foutrijders kunnen alleen bestraft worden met een foutcontrole ten westen van de cirkel. 

oplossing coordinaten