Eric en Fred waren marshal bij de SLS en zij willen nog wat kwijt  ....

Eric en Fred waren marshal bij de SLS en zij willen nog wat kwijt ....

1 Comment

 

Vorig jaar oktober publiceerden wij een open brief op RallyNews welke afkomstig was van enkele marshals die hun bezorgdheid uitten over de digitalisering van onze rally & rittensport

Gaan de marshals het afleggen tegen de RallyApp van Isource? Meerdere marshals van o.a. de Amac maken zich zorgen over het voortbestaan van hun hobby.

Moeten ze binnenkort met pensioen?
Een creatieve marshal heeft een cartoon (met een knipoog naar de RallyApp) gemaakt met het verzoek aan RallyNews dit op de website te publiceren.

cartoon sm

En natuurlijk doen we dit voor deze mannen en vrouwen die al vele jaren, door regen en wind geteisterd, klaar staan voor onze hobby. Zelfs in de winter! De App blijkt inmiddels van de meeste kinderziektes verlost en biedt een mooi hulpmiddel voor zowel organisator als deelnemer.
Maar toch zien veel deelnemers liever een controle of een bemande TC van vlees en bloed langs de route waar vaak een kort praatje mee gemaakt kan worden, of door hen zelfs snoep wordt uitgedeeld. 
Beiden hebben hun voor- en nadelen. 

Afgelopen dagen ben ik samen met mijn vaste maatje Fred van Wegen mee geweest met de SLS, zeer naar onze zin gehad na zo’n lange corona periode.

Petje af trouwens voor de organisatie van dit evenement, wat een ongelofelijk aantal wijzigingen en aanpassingen hebben zij moeten realiseren om deze SLS op de rit te houden, maar het is hun gelukt.

Maar nu komt het, Fred en ik zijn als marshals mee geweest en hebben een aantal TC’s en een RC bemand m.b.v. NovusLeo, de digitale rekenkamer. M.b.v. een app en mijn iPhone hebben we de tijden geregistreerd en na het sluiten van de TC met één druk op de knop verzonden naar de rekenkamer en dat ging perfect.
Dit houdt in, dat de marshals hun werk kunnen blijven doen en de deelnemers daar eveneens blij mee zijn om ons onderweg te blijven zien, dit in tegenstelling tot het bovenstaande stukje.

Als tegenhanger heb ik wederom een “cartoon” (met een knipoog) gemaakt om te laten zien, dat wij als marshals een onderdeel blijven van de rally’s, ondanks dat er geautomatiseerd is. Zover ik het zelf heb kunnen beoordelen is het leuk werken onderweg en voor mij mag het bij meerdere rally’s worden toepast, dus m.a.w., ik ben zeer enthousiast.

NovusLeo

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.
  • Deze reactie is niet gepubliceerd.
    Fred Hak · 1 maanden geleden
    Leuk stukje! Heel fijn dat jullie er weer bij waren en dat we elkaar onderweg regelmatig gezien en gesproken hebben!
Schrijf hier iets...
of reageer als gast