Luik-Rome-Luik

Belgische Rally's & Ritten (VAS/BFOV/RACB)
Datum: zaterdag 9 juni 2018 - zaterdag 16 juni 2018

Locatie: Parc de Sept Heures  |  Plaats: Spa, België

 
 
HET PARCOURS 2018 IS BEKEND
 
Na het onweerlegbare succes van Liège-Rome-Liège 2017 die enkel mooie herinneringen bij de deelnemers liet, kon men zeggen dat de afwezigen ongelijk hadden. Meer was er niet nodig voor het team, om te starten met de voorbereidingen van de editie 2018, die van 9 tot en met 16 juni, zal plaatsvinden, op een vergelijkbaar parcours als dat van 2017. 

De man van het parcours, Joseph Lambert, doet dat ook voor de Liège-Rome-Liège 2018 nog en hij heeft ook nieuws… “We gaan niet alles onthullen, maar we kunnen wel al zeggen dat de start plaatsvindt in het Parc de Sept Heures in Spa, met meteen een nachtelijke etappe. Die zal minder selectief zijn dan dit jaar om niet alle troeven meteen uit te moeten spelen. 

Wat volgt is een dagtrip richting de Stelvio. Op maandagochtend beklimmen we die klassieker dan, om zoveel mogelijk de wielertoeristen en andere caravans te vermijden”, legt Joseph Lambert uit. “Wat volgt zijn de Como meer, Sestrières, de col du Turini, San Remo, Val d’Isère en Belfort, alvorens we naar Luik en de Place Saint-Lambert terugkeren, net als vorig jaar.” Het eerste doek is dus gelicht. De Liège-Rome-Liège 2018 zal dus nog meer gemeen hebben met de Marathons van de weg van weleer.

ENDURANCE: SPIRIT VAN LUIK-ROME-LUIK‼️

Na een “soft classic” versie van Luik-Sofia en Luik-Rome, hebben we beslist naar de échte Luik-Rome-Luik spirit terug te gaan. Een sportievere versie die meer bij de originele Luik-Rome-Luik past. 

Op het menu: door Joseph Lambert uitgestippeld parcours, een eerste nacht étape, gebruik van electronische toestellen toegestaan, start in Spa, aankomst in Luik en wagens tot 1979.....

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inschrijfgeld
vanaf € 3.690 ,00
Adres
Spa, België

 

Kaart