RPR Gapersrit

Belgische Rally's & Ritten (VAS/BFOV/RACB)
Datum: zaterdag 17 november 2018

Locatie: nnb  |  Plaats: Wervik, België

 

Informatie nog niet beschikbaar.

Hieronder het verslag van 2017.

Bron: VAS Dynamiek
Nabeschouwing
Het rittensportkampioenschap zette zijn seizoen verder in de buurt van Wervik, met een nieuw evenement, de Gapersrit. Nick Vanoverschelde en Anja Seynaeve (Sport), Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé (Toerisme) en Filip Dewulf en Veronique Collie (Recreatie) waren de winnende duo’s in de 3de editie van de Gapersrit.

Een zenuwachtige Patrick Rosiers zag in het begin van de avond de deelnemende teams binnensijpelen op de startlocatie, “De Kleine Prins”, in Wervik. Na twee edities als “oefenrit” maakte hij met deze derde uitgave de overstap naar de reguliere VAS-competitie. Hij zette daarbij vooral in op de nieuwelingen in de discipline. Er werd immers naast de traditionele klassen Sport, Toerisme en Recreatie, ook een aparte initiatierit voorzien, compleet met voorafgaande sessie met uitleg. Voor enige zenuwachtigheid was er echter geen noodzaak want behoudens een paar schoonheidsfoutjes kon hij, gesteund door de troepen van Filip Forrest en de Scuderia Vervica, terugblikken op een mooie editie met goed 70 wagens op de inschrijvingslijst. Bovendien kwam ook de burgemeester van Wervik hem nog een riem onder het hart steken. Zelden gezien in de rittensport!

Een overwinning; dat was wat het duo Filip Dewulf en Veronique Collie absoluut nodig hadden. Ze stonden wel aan de kop van het klassement in de klasse Recreatie, maar zonder zege zou de komst van de schrap-resultaten pijn doen. Zoveel was zeker. “Het moet vandaag lukken. Ik heb er een goed gevoel bij”, liet hij vooraf weten. Wishful thinking hielp blijkbaar want na de aankomst uit deel 2 kwam hij ervan af met amper één strafpuntje op de tijdscontrole en dat bleek achteraf gezien ruim, want achtervolgers Francky en Aurieke Meyfroot legden 8 punten op de tafel. Zo trad een dolblije Filip Dewulf toe tot de winnaarscirkel in 2017. Guido Devreker en Sabine Ransbottyn vervolledigden het podium in recreatie. De klasse kan zich nu opmaken
Succesvol debuut voor de Gapersrit binnen het VAS-kampioenschap voor een spannende eindstrijd in de Sinterklaasnocturne met Dewulf-Collie aan de leiding met 220 punten voor Brebels-Bruyneel (213), terwijl ook Francky Meyfroot binnen schootsafstand blijft. Het koppel Edith Hoogwijs en Peter Wellens Peter (187 punten) kan met twee zeges en een 0 op het conto nog gevaarlijk uithalen! “Ik heb het volle vertrouwen in Sinterklaas”, grapte Filip Dewulf nog.

De organisator had zijn best gedaan om bij de doorkruiste gemeentes heel wat wegeltjes te laten openstellen. De deelnemers kregen dan ook een pittig parcours voorgeschoteld met delen onverhard en heel wat reglement-technische valstrikjes. Het eiste zijn tol maar enige equipes waren toch wel zeer uitgeslapen Zoals Rudi Verhaeghe en Jurgen Moortelé. Zij kwamen binnen als winnaars in de klasse Toerisme met slechts één schamel strafpuntje. Een prestatie zondermeer, zeker als je weet dat de broers Korneel en Karel Vandoorn er ook slechts twee verzamelden. Om het helemaal leuk te maken stonden Guy Agten en Dominiek Seynaeve op het podium met ... drie puntjes! Vooral deze laatsten maken in het kampioenschap veel grond goed op Pablo Cracco (uiteindelijk 6de hier in Wervik) en op Tim Claeys en Jorden Boone, 7de in een minder dagje.

In Sport was de zege voor rittensporticoon Nick Vanoverschelde, die Anja Seynaeve navigeerde. “Dit zat echt goed in elkaar. Vooral dan omdat organisator Patrick Rosiers, zelf geen Sportklasse rijdt”, verklaarde de winnaar. Echter, het gespreksonderwerp in Sport was de pech van puntenleider Leo Rackham. Hij reed in een iets te diepe put op een landelijke weg waarbij het wiel van de Peugeot 205 GTI werd vernield. Dat brengt vader en dochter Leo en Inge Rackham in iets meer problemen want in deze Gapersrit scoren ze een schrap-resultaat, maar bovendien is er nog de uitdaging de Peugeot tijdig klaar te krijgen voor de komende Moustache Classic, waar zij hun leidersplaats bij de Youngtimers moeten verdedigen. Het vader-zoon duo Guy en Olivier Dupont eindigde als tweede. “Eén situatie kost ons de zege”, verklaarde vader Dupont. Paul en Sander Van den Wyngaert klommen op de derde podiumtrede en blijven ook in het kampioenschap aansluiten.

De ontknoping van het VAS Rittensportkampioenschap volgt op zaterdag 2 december met de Sinterklaasnocturne in de buurt van Mechelen.

Uitslag Gapersrit

Klasse Recreatie
1) Dewulf Filip-Collie Veronique 1
2) Meyfroot Francky-Meyfroot Aurieke 8
3) Devreker Guido-Ransbottyn Sabine 23
4) Brebals Lizette-Bruyneel Hugo 26
5) Verfaillie Danny-De Baets Eric 30
6) Verstraete Stefaan-Schmitt Olivier 41
7) De Pau Patrick-Hooreweghe Julien 41
8) Duerinckx David-Jacobs Tom 49
9) Hoirelbeke Maarten-Hoirelbeke Stefaan 64
10) Mathieu Thomas-Mathieu Jan 72

Klasse Toerisme
1) Verhaeghe Rudi-Mortelé Jurgen 1
2) Vandoorn Karel-Vandoorn Korneel 2
3) Agten Guy-Seynaeve Dominiek 3
4) Eysermans Jan-Poulmans Wim 22
5) DE Man Steven-De Man Jos 24
6) Demey Ann-Cracco Pablo 26
7) Claeys Tim-Boone Jorden 40
8) De Cnodder Jelle-Huysmans Jonathan 47
9) Vanneste Sebrecht-Crombrez Jurgen 56
10) Claeys Johan-Pessendorffer Werner 74

Klasse Sport
1) Seynaeve Anja-Vanoverschelde Nick 4
2) Dupont Guy-Dupont Olivier 22
3) Vd Wyngaert Sander-Vd Wyngaert Paul 32
4) Buyse Bart-Buyse Bjorn 65
5) Verschaeve Jan-Vancraeyenest Frederik 146
6) Cooussée Patrick-Himpe Jan 168
7) Holemans Patrick-Champagne Johnny 337
8) Forrest Filip-Vanhoucke Carine 595
9) Rackham Leo-Rackham Inge 2062

 

 

 

Inschrijfgeld
nnb
Adres
8940 Wervik, België

 

Kaart